Martine

Ik ben Martine en heb al 9 jaar klachten, die reeds met alle mogelijke diagnoses werden bestempeld. Dat ging van artrose over spondylankylosis, spondylarthritis, RA, arthritis psoriatica, maar niemand die het over jicht had. Ik kreeg dan ook zeer verscheidene medicatie voorgeschreven, en geen van alle had ook maar enig effect.

 

Gaande van cortisone, ledertrexate tot NSAID's, inspuitingen met hyaluronzuur in het kniegewricht, salazopyrine, ... dat duurde zo maar eventjes een kleine 8 jaar. Intussen had ik overal lichamelijke klachten die in meer of mindere mate in verband waren te brengen met de grootste boosdoener: mijn rechterknie die mij zo goed als kreupel maakte.


Toen eindelijk de diagnose juist gesteld werd kreeg ik Zyloric (=Belgische variant op allopurinol), met de occasionele colchicine wanneer de pijn te erg werd en feldène als ontstekingsremmer. Pijnstillers, voedingssupplementen van bioglucosamine tot kurkuma: ik heb ze allemaal geprobeerd.

Dat bracht verbetering, echter niet in die mate dat ik niet bleef op zoek gaan naar betere behandelingen.

Zo kwam ik vijf weken geleden bij basische druppels, en gezien de uitleg zeer logisch leek besloot ik om het een kans te geven, vooral omdat de argwaan werd weggenomen doordat je een coach krijgt toegewezen.

Ik neem trouw de basische druppels en drink 2 liter water (Spa blauw) met 40 druppels. Intussen houd ik mijn frisdrank- en vleesvrij dieet vol en blijf ik mijn andere medicatie nemen, zij het enkel de Zyloric.

De resultaten zijn spectaculair. De pijn aan mijn knie is nu reeds een paar weken onder controle en ik heb reeds veel pijnvrije dagen. Ik kan vlotter bewegen en de spierkrampen die ik vaak had zijn verdwenen. De tophi's ter hoogte van mijn oorschelpen, schouder en grote teen zijn zo goed als weg !!

Sedert een paar weken draag ik geen steunzolen meer, geen brace, en de krukken staan werkloos in de paraplubak. Ik kan ook veel beter tegen de kou, die anders een zekere jichtaanval uitlokte. De kleine psoriasis-vlekjes die ik hier en daar had zijn allemaal verdwenen. Allopurinol geeft nevenwerkingen op de ogen wel mijn zicht is ook verbeterd.

Niets negatief gevoeld ? Zeker wel, maar dat was voorspeld: moe, hoofdpijn, misselijkheid en jeuk. Maar gezien dit allemaal te plaatsen valt vind je dat niet erg, vooral gegeven wat je terugkrijgt.

Ontzuren is een onvervalste aanrader. Zelfs indien u, lezer, deze en andere reacties niet volledig zou geloven: laat u niet tegenhouden om het te proberen. Uw scepsis zal even snel verdwijnen als uw klachten. Ik heb nog een lange weg te gaan, maar heb terug hoop. jicht en pijn vernietigen niet alleen je lichaam, maar ook je sociale leven en je psyche. Ik heb terug moed en mijn levenslust komt terug!

Geen enkele jichtaanval meer gehad. Een paar weken geleden een bloedafname laten uitvoeren.

10 jaar lang waren de bloedwaarden flink verstoord. Groot was mijn verbazing toen ik de resultaten kreeg.
Voor het eerst in 10 jaar waren alle bloedwaarden normaal! Na 10 jaar niet meer gefietst te hebben, heb ik voor het eerst 20 km gefietst.

 

Lees hier meer over ontzuren >>>

 

 

 

Therapeut B. Peters

Ik ben een therapeut en heb in mijn praktijk (sinds 2009) veel te maken met mensen die aan jicht lijden. Gelukkig kun je zelf veel doen bij jichtklachten. Ik laat mijn cliënten altijd 1 a 2 weken een voedingsdagboek bijhouden om inzicht te krijgen in hun voedingspatroon...

 

Lees meer >>>


Vragen over ontzuren?

 

Heeft u vragen over ontzuren of wilt u gratis advies van onze ontzuringsdeskundigen? Laat dan uw telefoonnummer achter en wij bellen u binnen 1 werkdag terug.