Jicht behandelen zonder medicatie

Als je jicht hebt weet je als geen ander hoe verschrikkelijk pijnlijk dit is. Het is een ontsteking in de gewrichten dat veroorzaakt wordt door urinezuurkristallen. Urinezuur is een afvalproduct wat gevormd wordt bij de stofwisseling van purines. Purines zijn stoffen die vrijkomen bij de afbraak van cellen in het lichaam. Ook komen ze vrij bij de vertering van purinehoudend voedsel.

 

Zodra je met deze klachten bij de arts komt krijg je medicatie mee naar huis. Het doel van deze medicijnen is het verlagen van de hoeveelheid urinezuur in het lichaam en het remmen van de ontsteking. Maar er zitten veel keerzijdes aan deze medicijnen en veel mensen vinden het niet gewenst om deze medicatie structureel te blijven gebruiken.

 

Moet ik nu mijn hele leven geneesmiddelen blijven slikken? Het antwoord hierop is kort en eenvoudig: NEE.

 

Wat is het alternatief?

Het ontzuren van het lichaam. De eerste stap die je kunt nemen is je voedingspatroon aanpassen. We horen het vaak om ons heen, maar het werkt echt. Probeer purinerijke voeding zoveel mogelijk te mijden. Eet zo min mogelijk uit pakjes en zakjes, maar verse producten. Beperk het drinken van koffie, zwarte thee, frisdranken en alcoholhoudende drankjes. Allemaal producten die ons lichaam extra verzuren. En een verzuurd lichaam is de ideale plek voor ontstekingen en voor de vorming van urinezuurkristallen.

 

Rekening houden met het voedingspatroon is voor mensen met jicht vaak niet meer voldoende om het te voorkomen. Urinezuren in het bloed en urinezuurkristallen in de gewrichten ontstaan ook door factoren als stress en medicatie. In het lichaam kunnen zoveel zure afvalstoffen zijn opgeslagen dat het lichaam niet meer in staat is om deze allemaal af te voeren. Het lichaam moet hierbij extra ondersteuning krijgen.

 

Op een natuurlijke manier

Om ons lichaam te ondersteunen bij de afbraak van urinezuurkristallen is het gebruik van medicijnen niet altijd noodzakelijk. Het kan ook op een natuurlijke manier. Het gebruik van specifieke supplementen zoals basische druppels of gecoate basische tabletten zorgen er voor dat het natriumbicarbonaatgehalte in het lichaam stijgt zodat de urinekristallen geneutraliseerd en afgevoerd worden. De afvoer kan ook bevorderd worden door het drinken van een speciaal ontzurende kruidenthee. Een juiste veelzijdige kruidencombinatie zorgt voor het ontbinden van de urinezuurresten in ons lichaam. Dit zijn zeer effectieve en natuurlijke wijzes om het overschot aan urinezuren af te voeren en urinezuurkristallen geleidelijk op te lossen. Hierdoor verdwijnt de jicht.

 

Ontzuren

Ontzuren van het lichaam is een behandelmethode zonder medicatie waarbij jicht structureel wordt aangepakt. Meer weten over het ontzuren van het lichaam en welke ontzuringsproducten er beschikbaar zijn? Lees hier verder over ontzuren.

 

Meteen starten met behandelen?

Behandel uw jicht structureel met het ontzuren-behandelplan van stichting Zuur-Base Kennis.

jicht behandelplan

Jicht behandelplan

Behandel uw jicht structureel met het ontzuren-behandelplan.


Doe de online verzuringstest

Jicht wordt veroorzaakt door verzuring. Er zijn veel factoren die de kans op verzuring beïvloeden. Met deze test kunt u gemakkelijk zien of u een verhoogde kans heeft op verzuring.


Het verhaal van Erik

Mijn naam is Erik, een 54 jarige accountant uit Rotterdam. De aandoening jicht was 6 jaar geleden voor mij totaal onbekend totat mijn linkervoet pijn begon te doen. Na enige tijd zoeken ben ik begonnen met Allopuriol en Colchicine. Hoewel in eerste instantie.....

Lees meer >>>