Welke thee is goed om te drinken bij jicht?

Ontzurende kruidenthee is de meest effectieve thee om te drinken bij jicht. Kruiden in de ontzurende kruidenthee zorgen ervoor dat afvalstoffen aan zich worden gebonden. Dit bevordert de afvoer van de afvalzuren. Kruiden hebben een heilzame en reinigende werking. Al sinds de oudheid houdt de mens zich bezig met het reinigen ofwel het ontzuren van het lichaam door het drinken van kruidenthee.

 

Ontzurende kruidenthee effectief bij jichtklachten

De voordelen van ontzurende kruidenthee:

 • Zorgt ervoor dat urinezuren optimaal worden afgevoerd uit het lichaam voordat ze zich kunnen afzetten als urinezuurkristallen rondom gewrichten.
 • Ondersteunt de afvoer van de zure afvalstoffen via de urine
 • Ondersteunt de spijsvertering

 

Welke theesoorten, naast ontzurende kruidenthee, zijn verder goed om te drinken bij jicht?

 • Kruidenthee
 • Witte thee
 • Groene thee

Let wel: dit zijn minder effectieve opties

 

Wat is naast thee ook goed om te drinken bij jicht?

 • Basisch water (meest effectieve methode)
 • Water

 

Wat kunt u beter niet of niet teveel drinken bij jicht?

 • Alcohol
 • Koffie (maximaal 3 kopjes per dag)
 • Zwarte thee
 • Frisdranken

 

Urinezuren afvoeren

Jicht wordt veroorzaakt door het onvermogen van het lichaam om overmatig urinezuur af te voeren via de nieren. Bij jicht slaan de urinezuurkristallen neer in de gewrichten wat gepaard gaat met veel pijnklachten. Te veel urinezuur in het lichaam kan ontstaan door onze westerse leefstijl, doordat wij teveel purinerijke voeding tot ons nemen. Meer informatie over purinerijke voedingsmiddelen.

 

Purine --> urinezuur --> urinezuurkristallen --> jicht

 

Medicijnen zijn ook erg verzurend voor het lichaam. Het is daarnaast bekend dat sommige medicijnen een hogere urinezuurgehalte geven in het lichaam. Vaak zijn dit middelen die ingezet worden bij hartziekten of bij een te hoge bloeddruk. Bij jicht is het lichaam verzuurd door een overschot aan urinezuren en urinezuurkristallen. Het is erg belangrijk om ervoor te zorgen dat urinezuren en urinezuurkristallen optimaal worden afgevoerd uit het lichaam.

 

Om de urinezuurkristallen optimaal af te voeren uit het lichaam is het belangrijk om voldoende (basisch) water te drinken en ontzurende kruidenthee in te zetten.

 

Nog effectiever uw lichaam ontzuren met basisch water

Wat is het en wat doet het? Basisch water is water met een hoge pH waarde. Door toevoeging van basische druppels aan een glas water verhoogt u de pH waarde. De pH waarde ligt na toevoeging van de basische druppels tussen de 9,5 en 10. Leidingwater heeft een pH waarde van 7 a 7,5. Basisch is het tegenovergestelde van zuur. Door het drinken van basisch water wordt het lichaam aangezet tot de productie van natriumbicarbonaat via de maagwandcellen, waarna deze direct door het lichaam wordt opgenomen. Natriumbicarbonaat is een belangrijke lichaamseigen stof dat zorgt voor een optimale zuurgraad van het lichaam. Bij het ouder worden neemt de hoeveelheid natriumbicarbonaat in ons lichaam af.

 

Basisch water is in staat om vaste afvalstoffen zoals urinezuurkristallen los te maken van de gewrichten en deze af te voeren uit het lichaam. Wanneer u ontzurende kruidenthee inzet naast de basische druppels heeft u een optimale situatie. De thee helpt bij het afvoeren van de losgemaakte urinezuurkristallen. Minder urinezuurkristallen betekent minder jicht.

 

Verkrijgbaarheid ontzurende kruidenthee

Ontzurende kruidenthee vindt u de gerespecteerde adviesdrogisterijen evenals online. Klik hier om een adviesdrogist bij u in de buurt of een online verkooppunt te vinden.

 

Heeft u nog vragen? Neem dan contact op met een van onze gezondheidsprofessionals. U kunt ons bellen op maandag t/m vrijdag van 09:00 uur - 17:00 uur op telefoonnummer: 040-304 098

jicht behandelplan

Jicht behandelplan

Behandel uw jicht structureel met het ontzuren-behandelplan.


Doe de online verzuringstest

Jicht wordt veroorzaakt door verzuring. Er zijn veel factoren die de kans op verzuring beïvloeden. Met deze test kunt u gemakkelijk zien of u een verhoogde kans heeft op verzuring.